Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про нову підозру колишнім начальнику Головного управління Держгеокадастру Хмельницької області та керівнику управління землеустрою цієї установи через незаконне виділення 70 гектарів земель.

Про це йдеться в інформації Теруправління ДБР, розташованого у Хмельницькому. 

В установі нагадали, що ексначальника вже судять за аналогічний злочин. Ще у липні 2023 року за матеріалами ДБР до суду обвинувачення за фактом оборудок із землями Китайгородської та Староушицької селищних рад Кам’янець-Подільського району. 

“Наразі у ході розслідування встановлено, що на цьому чиновник не зупинився. У період свого перебування на посаді він у змові з начальником управління землеустрою протиправно передав підставним особам землі Миролюбненської територіальної громади Старокостянтинівського району. Цього разу мова йде про 70 гектарів земель, ринкова вартість яких сягає понад 3,5 млн грн”, – зазначили в ДБР.

За попередньою схемою, згідно з версією слідства, після отримання відповідних документів громадяни переписували право власності на одну визначену фізичну особу.

Наразі вирішується питання щодо арешту вказаних ділянок та їх повернення у власність громади. ДБР вживає заходів щодо відшкодування посадовцями завданих державі збитків.

Чиновникам повідомлено про підозру за фактом зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Як повідомляв ХМ-ІНСАЙД, посадовицю ГУ Держгеокадастру Хмельниччини підозрюють у незаконній передачі 60 гектарів земель на території Чорноострівської громади



Джерело: xm-inside.com