У Хмельницькому сьогодні, 11 серпня, відбувся анонсований спортивний фестиваль “Воля Fest 2024”. Вже втретє цей захід об’єднує спорт, здоровий дух і справжнє українське братерство. А цьогоріч фестиваль присвячений пам’яті бойового командира Сергія Пилявця та всіх захисників, які віддали життя за вільну Україну.

Минулого року Сергій Пилявець переміг на “Воля Fest 2023” серед військовослужбовців на дистанції 10 кілометрів із перешкодами. Й цього року він міг повторити свій результат й взяти участь ще у багатьох інших стартах, але 21 червня 2024 року Сергій загинув при виконанні бойового завдання — внаслідок підриву на ворожій міні отримав множинні осколкові поранення, не сумісні із життям. Він був майором, командиром роти спецпризначення. Йому навіки 24 роки.  

На честь військового та всіх наших захисників, які полягли у російсько-українській війні, спортивний фестиваль провели у Лісогринівецькому лісовому масиві. Участь у ньому взяло близько трьохсот людей — діти та дорослі, здебільшого військовослужбовці. В програмі були забіги з перешкодами на різні дистанції, змагання зі скандинавської ходьби, а також майстер-клас з гирьового спорту.

Всі учасники гідно змагалися, а також змогли перевірити себе на витривалість, спритність та силу. У забігу на 10 кілометрів із перешкодами перше місце в особистому заліку виборов курсант факультету безпеки державного кордону Національної академії Роман Гудімов. Друге місце дісталося також курсанту цього факультету Василю Фенюку”, – повідомили у Національній академії Державної прикордонної служби України.

Переможці отримали призи та нагороди. Проте в першу чергу, як зауважують прикордонники, захід такого формату – це можливість кожному висловити свою вдячність і вшанувати пам’ять героїв.

(Фото: НАДПСУ)



Джерело: xm-inside.com