Вчора під керівництвом начальника Хмельницької ОВА Cергія Тюріна відбулося чергове засідання обласної робочої групи “Прозорість і підзвітність”. Участь в роботі взяли представники профільних підрозділів ОВА, районних військових адміністрацій, постійні члени робочої групи та представники громад.

На розгляд членам робочої групи були представлені окремі публічні закупівлі, що проводяться замовниками області. Загалом, були виявлені порушення при здійсненні таких закупівель у 6 громадах області, повідомили в ОВА.

Так, більшість із них містили порушення в частині підготовки тендерної документації, поставленні дискримінаційних умов для учасників публічних закупівель, та потребували визначення доцільності їх проведення.

Серед іншого, було розглянуто питання щодо послуги з благоустрою, замовником якого є Управління комунальної інфраструктури Хмельницької міської ради. Нещодавно ними був оголошений тендер на поточний ремонт дорожнього покриття струменевим методом у м. Хмельницькому. Учасники робочої групи встановили, що публічна закупівля містила ознаки несправедливої конкуренції серед потенційних виконавців. В ході відпрацювання із замовником даного питання, вдалося знайти справедливий варіант її рішення. Окрім того представник замовника аргументував важливість виконання даних робіт.

Підсумовуючи, очільник області наголосив на тому, що завдяки функціонуванню робочої групи “Прозорість і підзвітність” при Хмельницькій ОВА, в області підтримується тенденція економії державних коштів та забезпечуються справедливі умови для усіх учасників публічних закупівель. Саме тому, така робота повинна посилюватись та більша увага приділятися на місцях, у громадах.

Джерело: ngp-ua.info