Незабаром нове укриття із високим ступенем захисту з’явиться у Городоцькій громаді на Хмельниччині. Передбачається, що воно буде одним із найбільших в області — за технічними даними, укриття розраховано на 1000 осіб. Скористатись ним зможуть учні та педколектив місцевого навчального закладу.

Про це інформують у Хмельницькій обласній військовій адміністрації.

Зазначається, що будівництво укриття оглянув у рамках візиту до Городоцької територіальної громади начальник ОВА Сергій Тюрін. Після спілкування із місцевою владою він зауважив, що цей об’єкт “стане спорудою, здатною витримувати серйозні виклики, а у мирний час виконуватиме завдання освітнього характеру”.

Згодом, у рамках реформи освіти, над сховищем буде збудований гуртожиток для ліцею, біля якого він розташований.

Тому, споруда, яка уже на стадії завершення будівництва, одночасно слугуватиме і укриттям, входитиме до комплексу будівель пансіону профільного ліцею та слугуватиме приміщенням для спортивних секцій, кортів, тренажерних залів, організації позашкільної діяльності освітнього закладу”, – йдеться в повідомленні ОВА.

В адміністрації додають, що проект реалізується за умови співфінансування місцевих органів самоврядування й держави. За два роки будівництва з державного бюджету виділено понад 34 мільйони гривень, а з місцевого – 25 мільйонів. Завершення будівництва заплановано на жовтень цього року.

Як повідомляв ХМ-ІНСАЙД, ще у жовтні 2022 року у Городку запланували будівництво надійного укриття, яке стане цокольним поверхом майбутнього гуртожитку. Торік Хмельниччина подавала пропозиції на отримання 2,3 млрд гривень з фонду ліквідації наслідків збройної агресії, нове будівництво захисної споруди на території ліцею тоді оцінювали у понад 60 мільйонів гривень. Нещодавно Кабмін погодив виділення з держбюджету субвенцій 50-ти громадам на будівництво укриттів у навчальних закладах, у перелік потрапила й Городоцька громада. 

Нагадаємо, розпочато будівництво сучасного укриття за ₴144 млн для Хмельницької обласної дитячої лікарні.

(Фото: Хмельницька ОВА)



Джерело: xm-inside.com