Зловмисники “полювали” на чоловіків напідпитку. У них викрадали гроші та банківські картки. Від грудня минулого року ошукали потерпілих на суму близько 200 000 гривень. Наразі у справі фігурує вісім підозрюваних, шестеро з них – під вартою.

У Хмельницькій обласній прокуратурі повідомили, що підозри оголошено п’ятьом чоловікам та трьом жінкам. Їм інкримінують викрадення чужого майна, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану, а також викрадення офіційних документів з корисливих мотивів (ч. 4 ст. 185, ч. 1 ст. 357 Кримінального кодексу України).

Розслідуванням встановлено, що злочинну діяльність спільники розпочали у грудні минулого року. Серед викритих учасників – і 17-річний юнак.

Свою увагу здебільшого зосереджували на чоловіках, які напідпитку перебували поблизу місцевого залізничного вокзалу.

“Доки одні відволікали увагу потерпілого, інші «тягли» із кишень мобільні телефони, гроші та банківські картки. Далі зловмисники змінювали пін-коди викрадених карток та використовували усі їх ліміти”, – розповідають правоохоронці.

Наразі встановлено матеріальну шкоду потерпілим на загальну суму близько 200 000 гривень.

Шестеро підозрюваних перебуває під вартою, неповнолітньому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а одній із жінок – особисте зобов’язання.

Зазначимо, санкція ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років, ч. 1 ст. 357 – альтернативні покарання у виді штрафу, пробаційного нагляду або обмеження волі на строк до 3 років.



Джерело: xm-inside.com