Вихованець Хмельницької дитячо-юнацької спортивної школи №3 Ярослав Шевченко став майстром спорту України з шахів. У свої 14 років хлопець вже має вагомі здобутки на чемпіонаті України та Європи. Відзначили юного спортсмена і в Хмельницькій обласній військовій адміністрації.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

За його словами, серед найяскравіших здобутків Ярослава Шевченка, лише впродовж 2024 року, стали два перших місця на чемпіонаті України з шахів в категоріях класичні шахи та блискавичні шахи, а також 2 та 3 місце на чемпіонаті Європи з шахів (рапід) в одиночному поєдинку, та командному відповідно.

Такі високі досягнення в інтелектуальному спорті віщують юнаку велике майбутнє, тож побажав Ярославу подальших перемог та світової першості”, – написав Тюрін.

Посадовець додав, що днями нагородив хлопця відзнакою обласної військової адміністрації та подарунком. Також, відзнаку вручив президенту федерації з шахів міста Хмельницький, старшому тренеру-викладачу відділення шахів Хмельницької ДЮСШ №3 Олександру Шевчуку, який є наставником перспективного шахіста та готував його до змагань.

(Фото: www.adm-km.gov.ua)



Джерело: xm-inside.com