На Хмельниччині слідчі розповіли родинам зниклих на війні бійців про роботу спеціалізованого центру із розшуку зниклих, який діє в області чотири місяці, та можливості ДНК-досліджень. Зустріч відбулась на базі комунального закладу “Ветеранський простір Захист 4.5.0”. Послухати правоохоронців прийшли рідні військовослужбовців, які зникли безвісти на передовій. 

Як повідомляють в Головному управлінні Нацполіції у Хмельницькій області, слідчі розповіли про діяльність спеціалізованого центру розшуку безвісти зниклих в умовах воєнного стану військовослужбовців та цивільних осіб. Також пояснили алгоритм проведення ДНК-досліджень та їхню роль в процесі розслідування кримінальних проваджень, відкритих за фактами зникнення безвісти.

Дослідження ДНК — це потужний інструмент, який може допомогти родичам зниклих безвісти військовослужбовців отримати відповіді на важливі питання. Розуміння процесу, етапів і важливості цього методу може суттєво полегшити емоційний тягар, з яким стикаються ці родини. Хоча жодне дослідження не зможе повністю зняти біль невідомості та втрати, воно може стати кроком до встановлення правди і дати надію”, — сказав заступник начальника слідчого управління Руслан Войтюк.

Зазначається, що спеццентр із розшуку безвісти зниклих в умовах воєнного стану військовослужбовців та цивільних осіб у новому форматі запрацював у поліції Хмельниччини з 16 травня. За цей період працівники центру прийняли понад 120 звернень про зникнення осіб за особливих обставин.

Нагадаємо, можливості спеццентру суттєво розширилися з появою у слідчому підрозділі апарату ANDE, переданого поліції міжнародними партнерами в рамках надання міжнародної технічної допомоги. Апарат дозволяє провести складну ДНК-дослідження фактично за 2 години.

Як повідомляв ХМ-ІНСАЙД, на Хмельниччині створять ДНК-лабораторію для встанолвення осіб загиблих військових.



Джерело: xm-inside.com