Сьогодні, 1 жовтня, українці відзначають одне із найголовніших свят в історії нашої держави, коріння якого сягає ще давніх часів Київської Русі й козацтва – Покрову Пресвятої Богородиці. У цей день також завдячують й героям, які всім серцем та душею віддані нашій державі, боронять Україну під священним захистом Божої Матері.

Як зазначили у Хмельницькій ОВА, 1 жовтня – не просто День захисників і захисниць України, а сакральний день.

“Мільйони наших громадян об’єднуються, аби подякувати тим, хто відчайдушно бореться за нашу свободу і мир. А тим, хто завершив свій бій на щиті, віддають заслужену шану”, – наголосили в облвійськадміністрації.

Тож у Хмельницькому цей день розпочали із скорботних заходів.

Рівно о 9 годині ранку схилили голови у загальнонаціональній хвилині мовчання, аби вшанувати пам’ять тих, хто поклав своє життя за рідну державу.

Хмельниччина разом із всією Україною теж вшанувала пам’ять героїв, тому на головній площі обласного центру зібралися керівники області та міста, представники силових структур, громадськість та жителі міста, аби покласти квіти до меморіальної стели пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників АТО та до пам’ятника Героям Небесної Сотні.

(Фото: adm-km.gov.ua)



Джерело: xm-inside.com