У селі Варварівка Славутської громади відкрили пам’ятні дошки на честь полеглих українських героїв — братів Віталія та Олександра Погорільчуків. Їх встановили на фасаді гімназії, де навчались захисники.

За інформацією пресслужби муніципалітету, сьогодні, 1 жовтня, на фасаді Варварівської гімназії Славутської міської ради відкрито пам’ятні дошки на честь відважних захисників України — двох рідних братів Віталія та Олександра Погорільчуків, які ціною власного життя мужньо боронили свою державу у кривавій та жорстокій російсько-українській війні.

Солдат Віталій Погорільчук загинув в ніч з 25 на 26 лютого 2022 року від ворожого прямого попадання СУ-25 в БТР-80, коли під час обстрілів вивозив поранених товаришів з поля бою поблизу Шилової Балки Бериславського району Херсонської області.

Олександр Погорільчук, старший бойовий медик десантно-штурмового батальйону військової частини А-0284, вірний військовій присязі, виявивши стійкість і мужність, загинув у бою за нашу Батьківщину 17 липня 2022 року у Донецькій області.

У героїв залишилася мама, яка втратила на російсько-українській війні двох своїх синів.

Брати навчалися у Варварівській гімназії, тому було вирішено саме на фасаді цього закладу встановити пам’ятні дошки, як символ глибокої поваги й шани до тих, хто віддав життя за свободу та незалежність Батьківщини.

Вшанувати пам’ять полеглих українських воїнів на заході зібралися їх рідні й близькі люди, представники влади, учні, педагоги, духовенство та жителі громади.

Хвилиною мовчання всі присутні вшанували світлу пам’ять воїнів, які віддали життя за незалежність України.

«Слова вдячності й шани всім воїнам, котрі захищали й захищають нашу рідну землю від лютого ворога. Герої назавжди залишаться в наших серцях, а історія їхнього життя та боротьби буде передана наступним поколінням, щоб у всіх віках нація українців пам’ятала, завдяки кому живе. У нас всіх єдине бажання — перемогти окупанта. Для цього об’єднуємось, підтримуємо один одного та працюємо кожний на своєму фронті», – зазначив міський голова Славути Василь Сидор.

Після відкриття дощок, отець Віталій провів поминальний молебень та освятив пам’ятні знаки.

Завершився захід покладанням квітів та лампадок.

Нагадаємо, торік Президент Володимир Зеленський відзначив державними нагородами двох братів Погорільчуків із Шепетівщини, які загинули в боях за Україну. Посмертні ордени “За мужність” синів-захисників отримала їхня матір.



Джерело: xm-inside.com