Дрова — екологічний спосіб опалення домівок. Щоб ефективно використовувати тверде паливо у період обігріву, його необхідно заздалегідь підготувати.

Щоб полегшити складання та зберігання дров, їх потрібно колоти на однакові за розміром поліна. Довжина одного має бути приблизно 30-40 сантиметрів — розмір, що підходить для більшості печей та камінів: “Чим дрібніші дрова, тим швидше вони сохнуть”, розповіла комунікаційниця Подільського лісового офісу Мар’яна Кибич.

Мар’яна Кибич зазначила, перед використанням дрова треба висушити, адже щойно зрубана деревина має високий рівень вологості, що знижує ефективність використання такого палива. Для цього необхідно обрати сухе, провітрюване місце, захищене від дощу та снігу. Щоб забезпечити циркуляцію повітря між полінами, їх потрібно складати не надто щільно, йдеться у матеріалі Суспільного.

За словами комунікаційниці Подільського лісового офісу, варто уникати контакту полін з ґрунтом. Для цього треба використовувати підставки або палети, щоб підняти дрова над землею.

Як перевірити, чи дрова сухі:

  • Вони видають дзвінкий звук при ударі одного поліна об інше.
  • На краях сухих дров з’являються тріщини.
  • Висушені дрова значно легші.
  • Сухі дрова розпалюються без зусиль, створюють яскраве полум’я та мінімум диму.

Джерело: ngp-ua.info