Сьогодні, 7 жовтня, перестало битися серце Почесного громадянина міста Хмельницького, колишнього заступника міського голови, депутата семи скликань Хмельницької міської ради Віктора Денисовича Барбалюка.

Барбалюк Віктор Денисович відомий у місті сподвижник спорту, який доклав чимало зусиль щодо створення умов для занять фізичною культурою і спортом, створивши у Хмельницькому потужну спортивну інфраструктуру.

Віктор Барбалюк багато років був головою президії Хмельницького обласного відділення Міжнародної Асоціації ветеранів фізичної культури і спорту. Завдяки його старанням у 2010 році на стадіоні «Поділля» відкрито «Музей спортивної слави міста Хмельницького» та Дошку пошани кращих працівників фізичної культури і спорту міста.

Віктор Денисович народився 28 березня 1935 року в селі Червоногірка Волочиського району Хмельницької області. Закінчивши у 1958 році Львівський державний інститут фізичної культури (нині Львівський державний університет фізичної культури), він був направлений у місто Хмельницький в добровільне спортивне товариство (ДСТ) «Авангард» на посаду тренера-викладача з греко-римської та вільної боротьби.

У 1982-1990 роках Віктор Денисович працював заступником Хмельницького міського голови. Окрім того, він був депутатом Хмельницької міської ради семи скликань у період з 1977 року по 1990 рік. Це були роки масштабної забудови міста, розвитку всіх його галузей. За сприяння В. Барбалюка  база спортивних об’єктів у місті розширювалася, відкривалися дитячо-юнацькі школи, стали проводитись спортивні змагання різних рівнів.

Віктор Барбалюк – відмінник народної освіти, ветеран праці, нагороджений орденом «Дружби народів», медаллю А. С. Макаренка, Почесними грамотами Міністерства освіти і науки України, Національного олімпійського комітету України, Хмельницької облдержадміністрації й Хмельницької обласної та міської рад, Почесною відзнакою Хмельницького міського голови. У номінації «Громадський діяч» був визнаний «Людиною року – 2012».

Указом Президента України №391/2016 від 10 вересня 2016 року «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня фізичної культури і спорту» Віктору Барбалюку присвоєно почесне звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України» «За вагомий особистий внесок у розвиток та популяризацію фізичної культури і спорту в Україні, досягнення високих спортивних результатів та багаторічну плідну професійну діяльність».

Джерело: ngp-ua.info