Правоохоронці викрили групу осіб, які незаконно використовували товарні знаки, що належать міжнародній компанії. Збитки компанії — орієнтовно 25 млн грн.

Таку інформацію повідомили в Офісі Генерального прокурора.

За даними слідства, фізичні особи-підприємці рекламували та продавали підробки за допомогою вебсайту, Telegram-каналу та Instagram-сторінки. Покупцям пропонували широкий асортимент техніки – навушники, годинники тощо.

Брендовану продукцію надсилали поштовим оператором по всій території України.

За результатами санкціонованих обшуків на території Житомирської та Хмельницької областей виявлено та вилучено понад 4 тисячі одиниць контрафактної продукції.

“Спеціалісти компанії-правовласниці дослідили зразки цієї продукції та встановили, що товари мають низьку якість, а маркування та пакування не відповідають стандартам. Крім того, продукція виготовлена та брендована без дозволу правовласника торгової марки”, – інформують правоохоронці.

Незаконними діями підприємців компанії завдано орієнтовно 25 млн грн матеріальної шкоди.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру підприємцям за фактами незаконного використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, а також порушення прав на промисловий зразок (ст. 229 та ст. 177 КК України).



Джерело: xm-inside.com