Генеральний прокурор України озвучив перші результати службового розслідування щодо набуття інвалідності прокурорами: кількість працівників органів прокуратури Хмельницької області дещо більша, аніж раніше повідомляли ЗМІ.

Генпрокурор Андрій Костін в програмі “Факти тижня” повідомив, що масштабне службове розслідування було розпочато одразу, як тільки ця інформація з’явилася у медіа.

Воно стосується не лише хмельницьких прокурорів, а всіх органів прокуратури — всіх рівнів, включно з Офісом Генерального прокурора, — і є надзвичайно важливим для всієї системи. На сьогодні встановлено, що 61 прокурор органів прокуратури Хмельниччини має інвалідність. Це Хмельницька обласна прокуратура та окружні прокуратури Хмельницької області”, – сказав Костін. 

За його словами, 80% із них — 50 осіб — отримали інвалідність до початку повномасштабного вторгнення. Тож, як наголосив Костін, буде “важливо встановити, за яких обставин вони отримали інвалідність, тому що частка таких співробітників у Хмельницькій області є дуже високою”.

Андрій Костін (фото Facebook)

Я вважаю, що всі прокурори, щодо яких є сумніви, мають добровільно пройти повторне обстеження. Поки це не зроблено в рамках кримінальних проваджень”, – акцентував Генпрокурор. 

Також Костін повідомив, що ініціював створення робочої групи, до складу якої увійдуть міжнародні експерти, аби вони допомогли комплексно оцінити ситуацію та розробити рішення для того, щоб унеможливити подібні зловживання в майбутньому.

До того ж, за його словами, Генпрокуратура готова долучитись до ініціативи Міністерства охорони здоров’я щодо комплексної реформи системи МСЕК.

“Можливо, буде необхідно залучити весь уряд, а також парламент. Дуже важливо забезпечити справедливість, зокрема у встановленні виплат, які люди отримують у зв’язку з інвалідністю — незалежно від того, де працює ця людина, і чи працює взагалі”, – зауважив Костін.

Додав, що інформуватиме суспільство про всі етапи та результати перевірки щодо набуття інвалідності його підлеглими.

Нагадаємо, за матеріалами ЗМІ, у пів сотні працівників органів прокуратури Хмельниччини виявили групи інвалідності. Після оприлюдення цієї інформації звільнено з посади керівника Хмельницької обласної прокуратури Олексія Олійника.



Джерело: xm-inside.com