На автошляхах Хмельниччини визначили місця концентрації ДТП та аварійно-небезпечні ділянки, а також встановили там попереджувальні знаки.

Про це повідомили у Службі відновлення у Хмельницькій області.

Зазначається, що місця концентрації дорожньо-транспортних пригод та аварійно-небезпечних ділянок позначають із метою забезпечення покращення стану безпеки дорожнього руху.

Так, на дорогах М-30 Стрий-Умань-Дніпро-Ізварине та Н-03 Житомир-Чернівці встановлено відповідні попереджувальні знаки з табличками 7.21 «Вид небезпеки», 7.2.1 «Зона дії».

В установі пояснюють, що аварійно-небезпечна ділянка — це ділянка дороги, де геометричні параметри проїзної частини, радіуси вертикальних та горизонтальних кривих не відповідають вимогам будівельних норм та через які на такій ділянці протягом 3-х попередніх років сталося більш двох ДТП.

Місце концентрації ДТП — це ділянка автодороги загального користування протяжністю 250 метрів, на якій протягом 3-х попередніх років сталося чотири та більше ДТП із загиблими та/або травмованими особами.

Служба відновлення просить водіїв бути максимально обачними, звертати увагу на встановлені попереджувальні дорожні знаки й неухильно дотримуватись правил дорожнього руху.

Нагадаємо, декілька залізничних переїздів на Хмельниччині тимчасово закриють для руху автотранспорту.



Джерело: xm-inside.com