• У червні проходитиме 11-й Чілдрен Кінофест.
  • Де покажуть в Хмельницькому і що буде в програмі – дізнавайтеся в матеріалі.

Із 7 до 16 червня в Україні проходитиме Чілдрен Кінофест. Це вже 11-й український кінофестиваль для дітей і підлітків. Покази триватимуть одночасно в обраних кінотеатрах Києва, Львова, Вінниці, Житомира, Дніпра, Луцька, Одеси, Полтави, Хмельницького та Чернігова. Для онлайн-перегляду організатори підготували спеціальну програму «Коли ще звірі говорили».

У Хмельницькому фільми покажуть в кінотеатрі «WoodMall Cinema» і онлайн. Усі події доступні за реєстрацією, яка розпочнеться з 30 травня. Для реєстрації групи понад 5 осіб варто звернутися до місцевого координатора, – зазначають організатори.

Що буде в програмі кінотеатрів

В кінотеатрах 10 міст можна буде подивитися фільми Міжнародного конкурсу, а найкращий із них буде визначений глядацьким голосуванням. Це 7 нових стрічок з різних європейських країн для дитячої аудиторії: 

Як додають організатори, ще одна картина буде оголошена пізніше — це буде фільм-сюрприз, який представлятиме у міжнародному конкурсі Німеччину.

Що буде в програмі онлайн

У фестивальному онлайн-кінотеатрі на глядачів і глядачок чекатиме спеціальна програма «Коли ще звірі говорили». Це добірка стрічок про тварин, до якої ввійшли гіти з попередніх едицій Чілдрен Кінофесту:

Також на фестивалі буде кілька спеціальних подій, до яких можна буде долучитися як у кінотеатрі, так і онлайн:

Упродовж фестивалю професійне журі обере переможців, а відвідувачі та відвідувачки фестивалю — призера чи призерку глядацьких симпатій. Найкращі фільми оголосять на Церемонії закриття фестивалю 16 червня, а їхні творці отримають від 5 000 до 10 000 гривень.