За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Віра має власне господарство, травень 2024, Хмельниччина. Суспільне Хмельницький

Найближчий магазин, пошта й медпункт, зі слів жінки, приблизно за два кілометри, в Білотині: "Зараз пошта до нас приїжджає кожної п'ятниці й привозить нам газети".

Староста Білотина Інна Романюк розповіла: "Якщо газети люди виписують, то газети привозять. Житлову субсидію привозять й пенсію. Але, в більшості старші люди отримують пенсію на поштовому відділені".

Віра пригадала, що майже все своє життя щодня ходила пішки по два кілометри на роботу та з роботи.

"Відстань чимала, але я щоразу йшла й гарно виконувала свою роботу. Спочатку працювала вихователькою в дитячому садку в Ізяславі, а потім перейшла в Білотин — вчитель початкових класів. А потім моя дочка була завклубу, коли вона пішла в декретну відпустку, то я ще три роки працювала в культурі".

Співака є частиною села Білотин, травень 2024, Хмельниччина. Суспільне Хмельницький

За її словами, колись на цьому хуторі жили люди, які гарно співали, звідси й неофіційна, народна назва — Співак. Тепер Співак — це одна вулиця Польова на три хати, належить до села Білотин. Староста сказала, що перебуває з місцевими мешканцями на зв'язку.

"Я кожного вівторка приїжджаю в сільську раду й приймаю людей з 9:00 до 16:00. Наприклад, якщо субсидію потрібно оформити я допомагаю, якщо довідку треба, то я приходжу до людей під хату, або вони мені телефонують і кажуть, що потрібно".

Віра Зелінська сказала, що вона та двоє її сусідів звикли тут жити й ніхто з них покидати Співак поки не збирається.