• Стартова ціна за кожну посилку становитиме 10 гривень.
  • Дізнавайтесь деталі.

Поштові відправлення, які були незатребувані і через це невручені протягом шести місяців, Укрпошта виставлятиме на продаж на майданчику Prozorro.Sale. 

Про це повідомяють на сайті Укрпошти.

У пресслужбі розповіли: посилки, які не забрали люди протягом двох тижнів, відправляють назад відправнику. Якщо він також не забирає посилки за два тижні, вона поступає на спеціально облаштований склад, де лежатиме ще пів року.

Якщо цей термін сплив і посилку не забрали, її виставлять на аукціон на майданчику Prozorro.Sale. Так, «Укрпошта» отримає можливість компенсувати витрати, повʼязані з логістикою та зберіганням відправлень протягом цього періоду, кажуть у компанії.

На пошті кажуть: початкова ціна на аукціоні за кожну посилку становитиме 10 гривень. Посилки, обʼєднані в палети, які містять до 100 одиниць, продаватимуть як один лот. Це будуть нерозпаковані посилки, з яких видалять адресну інформацію. Ані компанія, ані потенційні покупці до оголошення результатів аукціону не знатимуть, що вони містять. Аби не було проявів корупції щодо формування лотів, працівники компанії не можуть брати участь в аукціонах. В Укрпошті застерігають також від шахрайства.

«На аукціонах компанії продаватимуть тільки групові лоти. Тому, якщо вам пропонують придбати одну посилку, це є ознакою шахрайських дій», – пояснюють в «Укрпошті».

На складах «Укрпошті» наразі перебувають «десятки тисяч» незатребуваних посилок, каже гендиректор компанії Ігор Смілянський. За його словами, раніше такі посилки знищували.

Аналогічний підхід, як зазначають в компанії, є поширеним серед міжнародних поштових операторів і логістичних компаній, таких як Amazon, USPS, FedEx, Royal Mail та багатьох інших.



Джерело