Українська ходунка Людмила Оляновська, родом із Ярмолинеччини Хмельницької області, виграла “бронзу” 20-кілометрових перегонів на чемпіонаті Європи з легкої атлетики та здобула ліцензію на Олімпійські ігри-2024.

Про це інформують у Федерації легкої атлетики України.

Зазначається, що 7 червня на чемпіонаті Європи з легкої атлетики, який відбувається в Римі, українська спортсменка Оляновська виборола третє призове місце на заключних метрах дистанції, випередивши іспанку Лауру Гарсію-Каро, яка передчасно святкувала перемогу на подіумі з державним прапором.

Наша Людмила перетнула фініш третьою із результатом 1 година 28 хвилин 48 секунд. Це принесло їй не тільки “бронзу” на чемпіонаті Європи, а й олімпійський норматив, з яким вона зможе виступити на Олімпійських ігри у Парижі, що заплановані з 26 липня по 11 серпня. Відео з кадрами її перемоги облетіли всі соцмережі:

31-річна Людмила Оляновська — родом зі села Солобківці, що на Ярмолинеччині. Багаторазова чемпіонка та призерка чемпіонатів України у ходьбі на 20 кілометрів, багаторазова рекордсменка України.

Після фінішу на чемпіонаті спортсменка розповіла:

Коли заходили в тунель, бачила, що іспанка не так і далеко. На стадіоні, за триста метрів до фінішу, розуміла, що можу її наздогнати, а за 150 уже була впевнена в цьому. Це було видно навіть по частоті рухів. Так, іспанка вже йшла з прапором. Колись я теж фінішувала з ним. Але зараз я хотіла підняти його після фінішу. І вдячна тим, хто мені його дав. А ще більше вдячна тренеру, батькам і нашим військовим за те, що я – українка!”.

За словами Людмили, її найбільша мотивація – п’ятирічний син.

Але через те, що росіяни пошкоджують інфраструктуру, в Україні часто немає світла. І я навіть не знаю, чи у нього була можливість бачити, як я вигравала цю медаль. І навіть не знаю, чи зміг йому й моїм рідним хтось про це повідомити. Два роки тому на чемпіонаті Європи в Мюнхені я була четвертою. Не могла собі того пробачити. І ця медаль була дуже важливою. Важливою не лише для мене, а для всієї України”, – цитують слова спортсменки у Федерації легкої атлетики України.

Нагадаємо, випускники Кам`янець-Подільського вишу братимуть участь в літніх Олімпійських іграх.



Джерело: xm-inside.com