У Кам’янці-Подільському відбувся благодійний забіг “Стрімка лань” на підтримку пораненого бійця Валерія Одайника. Захід пройшов під гаслом “Гості біжать і громада біжить — родині Одайників буде де жить!”. Вдалося зібрати майже пів мільйона гривень на помешкання захисника.

Про це повідомив  Кам’янець-Подільський міський голова Михайло Посітко.

Учасники долали дистанції на 3 та 12 кілометрів. На фініші переможці отримали патріотичну медаль і презенти від благодійників. Організатори подбали про козацькі частування, музичний супровід та фотозони.

За словами організаційного делегату забігу Леоніда Гурмана, зібрали 465 000 гривень, які підуть на перший внесок для придбання житла Валерію Одайнику.

Нагадаємо, і в квітні минулого року в Кам’янці-Подільському також провели благодійний забіг на підтримку Валерія Одайника. Тоді збирали кошти на реабілітацію важкопораненого захисника, який потребував протезування.

Він працював учителем фізкультури в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка. В 2021-му він вирішив вступити до лав ЗСУ і за рік із командира взводу став командиром навчального курсу. А з початком широкомасштабної війни пішов із побратимами на фронт. 26 січня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу Бахмута разом із групою розмінування підірвався на протитанковій міні, отримав множинні тяжкі поранення. У військовому госпіталі його прооперували, довелось ампутувати нижні кінцівки, палець на руці. Захисник досі проходить складний курс реабілітації.



Джерело: xm-inside.com