Хмельницька міська лікарня вперше отримала «Діамантову відзнаку» від ESO Angels і стала одним з найкращих в Україні медичних закладів із якісного надання допомоги інсультним пацієнтам, згідно з міжнародними стандартами. Це — незалежна оцінка профільної ініціативи Angels Європейської організації інсульту.

Вручили відзнаку під час щорічної Конференції Європейської організації інсульту (ESOC), що відбулася 15–17 травня у швейцарському Базелі.

«Україну представляло 126 делегатів, а всього було понад 4,5 тисячі європейських медиків, що лікують інсульт. Основний критерій, за яким медичні заклади потрапляють у цей рейтинг, — якісне надання допомоги при інсультних станах. Зокрема, йдеться про оперативне проведення тромболітичної терапії. Нашу міську лікарню вперше запропонували на цей рейтинг і вона відразу ж увійшла в число кращих», — зазначив міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.

Лікарня Хмельницького вперше отримала «Діамантову відзнаку» від ESO Angels

У Хмельницькій міській лікарні зможуть надавати одразу два види найсучаснішого лікування при ішемічних інсультах: тромболізис — медикаментозний спосіб, що вже активно застосовують, та тромбоекстракцію — механічне видалення тромбів із недоступних ділянок, який зможуть використовувати після запуску ангіографа.

«Працюємо над створенням повноцінного інсультного центру. Дякую медичному персоналу за якісну роботу! Гарантуємо, що і надалі розвиватимемо рівень надання медичних послуг у місті і для цивільних, і для поранених військових чи тих, які потребують лікування або реабілітації. Працюємо далі», — резюмував міський голова.

Джерело: denzadnem.com.ua