За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Затримання підозрюваного у вимаганні, грабежі та організації злочинного угруповання хмельничанина. 16 квітня 2024 рік. Поліція Хмельницької області

На Хмельниччині оперативники управління стратегічних розслідувань у Хмельницькій області викрили протиправну діяльність 35-річного хмельничанина. Його підозрюють в організації злочинного угруповання, яке займалося грабежами та вимаганням грошей.

Про це повідомили у поліції Хмельницької області.

Під час затримання підозрюваного у вимаганні та грабежі хмельничанина. Поліція Хмельницької області

За інформацією поліції, чоловік, маючи кримінальні зв'язки на території регіону, організував злочинне угруповання задля отримання протиправного доходу.

"Під приводом поповнення "злодійського общака" та допомоги засудженим, підозрюваний вимагав з місцевих жителів кошти за неіснуючими борговими зобов'язаннями та насильно відбирав майно. У ході своєї діяльності до потерпілих застосовувались фізичне насилля, погрози, переслідування та навмисне пошкодження майна", — йдеться у повідомленні.

Під час затримання підозрюваного у вимаганні та грабежі хмельничанина. Поліція Хмельницької області

У Хмельницькій обласній прокуратурі повідомили також, що підозрюваний протягом тривалого часу займався вимаганням надуманого боргу у місцевого мешканця.

"Він неодноразово заявляв останньому, що той повинен сплатити йому 100 тисяч гривень "карткового боргу", постійно телефонував потерпілому, переслідував, погрожував розправою та застосовував фізичне насильство. Більше того, він декілька разів приходив до оселі "боржника" та забрав телевізор і мобільний телефон. Чоловік боявся за своє життя та здоров'я, тож передав підозрюваному частину коштів у розмірі 10 тисяч гривень. Однак підозрюваний на цьому не зупинився і продовжував вимагати сплатити решту суми. Поліцейські затримали його під час отримання частини "боргу" в розмірі 39 тисяч гривень. Кошти вилучили на місці події", — повідомили подробиці у прокуратурі.

За інформацією поліції, наразі затриманому оголошено підозру за фактами вимагання та грабежу. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Йому може загрожувати до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.