Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. Михайла Старицького до закриття 93-го театрального сезону підготував прем’єру. Артисти пропонують глядачам відволіктися від буденних турбот і насолодитися легкою французькою комедією. Її презентують в останній день червня. На генеральній «прогонці» побувала й кореспондентка ХМ-ІНСАЙД.

Комедія «Оскар, або Скажена авантюра» за п’єсою Клода Маньє розгортається довкола плутанини з двома валізами: одна з грошима та коштовностями, а інша з речами служниці.

За словами режисера-постановника Дмитра Гусакова, пікантні подробиці з життя героїв і любовні інтриги додають подіям ще більше гумору і динаміки. Зауважує, що французька комедія зараз особливо потрібна глядачам для відпочинку і розрядки.

Французи — це завжди якась легкість, це завжди якась безпосередність. І цікаве, і легке, і еротичне, і пов’язане, однозначно, з чоловіком і жінкою, з еротизмом, любов’ю. Всі ці такі компоненти, які, як нам здається, просто важливі людям, щоб просто відпочити. Всі персонажі — вони хочуть бути щасливими, досягти якогось свого щастя, і в них це не виходить. Однак, ми бачимо, що в кінці життя розставляє все по своїх місцях”, – розповів Гусаков. 

У артиста драми Василя Шпунта його герой Крістіан мріє стати комерційним директором і готовий йти до своєї мети будь-якими методами. Його персонаж створює більшість комічних ситуацій у виставі, додаючи інтриги і динаміки.

Директор театру Андрій Ковальчук зауважує, що загалом цей рік був складним для закладу, як і для всієї країни. Однак, каже, колектив не припиняв свою роботу, підтримуючи глядачів та Збройні Сили України.

Завдяки донатам глядачів, які вони залишали, ми зібрали близько 300 тисяч гривень упродовж року. Ці кошти впродовж року витрачались на конкретні запити від військових частин”, – розповів Ковальчук.

Він додав, що театр також реалізував грантовий проєкт, співфінансований Європейським Союзом, і вже підписані два нові грантові договори з Українським культурним фондом.

За сезон театр представив пʼять нових вистав і декілька театралізованих концертів, які відвідало близько 25 тисяч глядачів. До того ж, театр побував з гастролями в Іспанії, Польщі, у багатьох містах України. Цей сезон закриють французькою комедією «Оскар, або Скажена авантюра», яка відбудеться у неділю, 30 червня, о 18:00.

Наступний театральний сезон розпочнуть 15 серпня. Нагадаємо, муздрамтеатр із Хмельницького показала 

(Автор і фото Єлизавета Марцонь – спеціально для ХМ-ІНСАЙД)



Джерело: xm-inside.com