Сьогодні, на черговому засіданні робочої групи «Прозорість і Підзвітність» учасники розглянули питання стану проведення публічних закупівель замовниками області у липні поточного року.

Так, протягом липня через систему електронних публічних закупівель замовниками області здійснено майже 11 тис. закупівель вартістю 550 млн гривень. Підтверджена економія коштів під час проведення конкурентних закупівель становить 17,2 млн гривень, повідомили у Хмельницькій ОВА.

Також проаналізовано стан витрачання коштів на закупівлю робіт, пов’язаних з будівництвом або ремонтом укриттів та інших споруд цивільного захисту у липні поточного року.  Протягом липня зафіксовано 13 таких закупівель на суму майже 45 млн гривень. Серед найбільших:

  • капітальний ремонт найпростішого укриття в підвальному приміщенні гуртожитку Нетішинського професійного ліцею, вартістю 14,2 млн грн;.
  • нове будівництво споруди цивільного захисту (укриття) на території Самчиківського будинку-інтернату для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю, вартістю 7,7 млн гривень.

Також на засіданні розглянуто закупівлі з ознаками порушення законодавства у сфері публічних закупівель, зокрема в частині дискримінації учасників та причин відхилення найбільш економічно вигідних пропозицій у наступних закупівлях:

  • хліб та хлібобулочні вироби, очікуваною вартістю 1,2 млн. грн, Кам’янець-Подільським ліцеєм з посиленою військово-фізичною підготовкою;
  • меблі, очікуваною вартістю 550 тис. грн, Виноградівським психоневрологічним інтернатом;
  • хліб та хлібобулочні вироби, очікуваною вартістю 700 тис. грн, Хмельницьким геріатричним пансіонатом для ветеранів війни та праці.

За результатами розгляду надано рекомендації замовникам вжити заходів щодо усунення виявлених порушень та управлінням Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області розпочато моніторинг вказаних процедур закупівель.

Робота у межах робочої групи «Прозорість і підзвітність» продовжується.

 

Джерело: ngp-ua.info