Українці, які залишились без роботи, можуть долучитися до “Армії відновлення”. Цьогоріч на Хмельниччині було видано 1498 направлень для участі безробітних громадян в проєкті.

Про таке інформує Хмельницький обласний центр зайнятості.

“Армія відновлення” — це суспільно корисні роботи спрямовані на потреби ЗСУ або на користь громади.

Зокрема: облаштування укриттів, пошиття одягу для військових, плетіння маскувальних сіток, надання гуманітарної допомоги, догляд за людьми похилого віку або людьми з інвалідністю.

«Є дуже багато переваг участі в таких роботах – це і офіційний заробіток, і страховий стаж, і вчасна виплата заробітної плати, – наголошує директор Хмельницького обласного центру зайнятості Віталій Бандирський. – Працівники отримують оплату за виконану роботу, а також набувають нового досвіду та навичок. Загалом з початку року для учасників «Армії відновлення» було виділено понад 12 мільйонів гривень».

Детальніше про програму за посиланням.

Нагадаємо, раніше йшлося про те, що в Хмельницькій області безробітних залучатимуть до “Армії відновлення” України. В уряді наголошували, що праця буде оплачуватись в розмірі мінімальної зарплати. У Хмельницькій обласній військовій адміністрації визначилися із переліком суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану.

Зазначимо, з початку року на Хмельниччині понад 6 тисяч безробітних знайшли роботу. Але працевлаштовано лише 10% безробітних переселенців.



Джерело: xm-inside.com